Létezik megoldás bolha ellen házilag? – Mi segítünk!

Ugye te is védekezel a bolha ellen házilag? Kutyás vagy macskás gazdiként bizonyára találkoztál már kedvenced bundájában valamilyen élősködővel. A leggyakrabban a bolha társaság költözhet be kedvenced szőrzetébe. Ezek az ugráló élősködők pedig sajnos nem állnak meg a kutyus vagy éppen macska bundájánál.

sullerz-tap-altalanos-blog-banner-v2

Előszeretettel elfoglalhatják az állat közvetlen környezetét, az udvart, sőt a legrosszabb esetben az otthonunkat is. Első körben az élősködő kompánia eltüntetése, vagyis a bolha kutya és macska bolhátlanítása lesz a fő feladat. És közben szintén elsődleges dolgunk a bolha a lakásban eltüntetése is.

A bolhák igencsak nagy problémát jelentenek mindenki életében, ezt nyugodtan állíthatjuk. Cikkünkben közelebbről megismerkedhetsz ezekkel a kellemetlen vérszívókkal. A bejegyzésben bemutatjuk, hogy mekkora veszélyeket hordoz a bolha, milyen kellemetlen és veszélyes a bolha csípés a háziállatok számára és ugyanúgy nekünk is. Továbbá bemutatjuk, hogyan védekezhetsz az élősködők ezen fajtája ellen. Sőt, még megismerkedhetsz számos házilag bolha ellen módszerrel is.

kutya-bolhacsipes-emberen

Tartalomjegyzék:

Olvass tovább a bolhátlan kiskedvencekért.

Hogyan kerülhetnek a bolhák az otthonunkba és a kedvenceinkbe?

Szerencsésnek mondhatod magad, kedves gazdi, ha még nem találkoztál a bolha elnevezésű, apró szörnyeteggel. Ezek a rovarok madarakon és emlősökön élősködve, vért szívva élik az életüket. És hogy néz ki a bolha? Mindössze 1-4 milliméter nagyra nőnek, így eléggé nehéz őket észrevenni.

És hogy még ennél is nehezebb dolgunk legyen, ők bizony nem repülnek, hanem ugranak. Ehhez olyan erős ugrólábaik vannak, amelyekkel akár 5-10 centiméter magasra és 10-30 centi távolságra képesek elugrani. Ez lehet, hogy az ő méreteiket tekintve nem tűnik túl nagynak. Viszont, ha emberi arányban nézzük ezt a távolságot, akkor olyan, mintha mi körülbelül 300 méteres magasságba tudnánk felugrani.

bolha-irtas-lakasban

A kifejlett bolha vérrel táplálkozik, a bolha lárva a viszont beéri kevesebbel is. Kedvenc táplálékuk a sok vért tartalmazó bolhaürülék és az egyéb szerves törmelék. A bolhalárva 9-15 nap után bebábozódik. Akár 4-14 nap múlva kibújhat a bábból a kifejlett bolha, de ez az állapot akár hónapokig vagy évekig is eltarthat. A kifejlett élősködő sok-sok bolha pete lerakásával szaporodik. Ebből bizony elég sokat, akár 4-500 darabot is lerakhat élete során otthonunkban, illetve kedvenceink testén.

A bolha pete hogy néz ki? Nagyon, de nagyon apró fehér golyócskákat képzelj el. A peték apró mérete és a nagyok szapora természete miatt is láthatod, hogy a bolha szaporodása miatt is különösen ártalmas ez az élősködő.

bolhas-a-kutya-mit-tegyek

Ezek a sok apró bolha pete és a kifejlett állatok is egyaránt könnyedén bekerülhetnek az otthonainkba. Behozhatják maguk az állatok is a bundájukon, de akár a cipőnk talpán is bekerülhetnek. És ők aztán nem a kedves vendég kategóriába tartoznak. A következő fejezetben meg is mutatjuk, hogy miért nem megfelelő társaság a bolhák a lakásban.

Miért veszélyesek a bolhák?

Az előzőekben láthattuk, hogy mennyire szapora állatok ezek az élősködők és milyen könnyen beköltözhetnek kedvenced bundájába. Amellett, hogy kellemetlen a bolhacsipés mindenki -legyen az ember vagy állat- számára, sok-sok betegséget is magában hordoz a bolha.

– A bolha harapása, vagy a bolhacsipes nemcsak, hogy fájdalmas, hanem például bélférgességet és számos bőrfertőzést is terjeszthetnek.

 A bolhacsípés kutyán és macskán bizony nemcsak fájdalmas viszketést okoz. A sok kellemetlenség mellé pedig még bolhanyál allergiás tünetek is kialakulhatnak az állat testén. A csípések helyén nagyon komoly bőrirritáció jelentkezhet az erre érzékeny kutya és macska esetében is.

bolha-ellen-lakasban

Ezek a betegségek megjelenhetnek az állat és a gazdik szervezetében is. Ezért nagyon veszélyes a kutya bolha, macskabolha és a bolha emberen megjelenése is. Mindhárom esetben ugyanolyan veszélyes bolháról beszélünk. Hiszen a bolha elnevezése aszerint változik, hogy éppen melyik emlős vagy madár testén élősködik fűbolha barátunk.

A rengeteg szörnyűség ellen a legjobb támadás a védekezés, vagyis a megelőzés. Persze a bolha kiirtasa is fontos, ha már megtörtént a baj. Erről később esik még szó.

Hogyan védekezhetünk a bolhák ellen? Létezik valami csodaszer bolha ellen házilag is?

A bolhák mindenhol ott vannak. Ez ellen sajnos nem tudunk mit tenni. Ugyanúgy környezetünk részei, mint a kullancs, a szúnyog vagy a légy, vagy bármely más rovar. Csak védekezni tudunk ellenük. Szerencsére már rengeteg termék elérhető a hazai piacon és itt, a Petguru webshopjában bolhairtás házilag kutya és macska számára is.

Viszont fontos megjegyezni, hogy vannak olyan bolha elleni szerek kutyáknak, amelyek a macskák számára mérgezőek lehetnek. Ezeket később részletezzük.

Hogyan oldható meg a kutyabolha kiirtása? Hogyan oldható meg a bolhás macska kezelése házilag?

Ha már itt van a bolha és bolhás a kutya vagy a macska. Bolhairtás az állat testén, de hogyan?A bolhás kutya tünetei és a bolhás macska jelei is ugyanolyanok. Elég csak megemlíteni a folyamatos vakarózást a bolhacsípés miatt, durvább esetekben bizonyos testrészek harapdálását, nyalogatását. Sok esetben magát a bolhát is észrevehetjük a kutyában vagy a macskában, ahogy ide-oda ugrál a bundában. Viszont a legtöbbször csak a hátrahagyott bolha kaki a leglátványosabb a bundájukban.

bolhak-szaporodasa

Ha ezt az állapotot nem kezeljük alaposan, akkor bizony rövid időn belül nem kívánt társaságot láthatunk vendégül az otthonunkban. Mert a bolha a házban, sőt a bolha ágyban szó szerint pillanatokon belül megjelenik. Sőt, az állati bolha emberre is könnyedén átugrálhat.

Első megoldásként felmerülhet a fürdetés a bolhás kutya kezelése kapcsán, mint bolhairtás házilag módszer. Mondhatjuk azt, hogy megfelelő, de nem jelent végleges opciót a pattogó, csipkelődő hadsereg felszámolására. A víz természetes bolhaírtó hírében áll, de sajnos nem szabadít meg végérvényesen az apró vérszívóktól.

Hiszen az aljszőrzetben és a szőrszálak között könnyedén kikerülhetik a vízcseppeket a bolhák és a sok bolha pete is. Így a fürdés után folytathatják áldásos tevékenységüket a számtalan bolha csipes formájában.

bolha-irtas-kutyabol

Létezik jópár bolhairtó sampon, sőt bolhairtó sampon házilag is készíthető. Az almaecet kutya bolha ellen hatékonyan használható fürdetőszerként, ha valamilyen házi bolhairtó szer híve vagy.

A továbbiakban következzen néhány sokkal magasabb védelmet nyújtó bolhairtó fortély. Ezeket is bolhák ellen házilag módszer esetén ajánljuk, hiszen mi szabadítjuk meg kis kedvenceinket a házi bolha és a bolha pete állománytól.

Mivel lehet kiirtani a bolhát? Melyik a legjobb bolhairtó? Mutatunk pár igazán megfelelő módszert bolha ellen kutya és macska témában. Azonban egy nagyon fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet. Vannak olyan kutya bolha ellen készült szerek, amelyek a macska bolha ellen nem használhatóak. Ezért érdemes szakértő segítségét kérni a vásárlás esetén.

Bolha irtás bolhairtó csepp, vagyis bolha elleni spot on segítségével:

Az úgynevezett spot-on cseppek közkedvelt módszerek a bolha kiirtasa kutyabol és macskából is. A Petguru kínálatában különböző helyeken találsz bolhaírtó cseppet kutya és bolha írtó spot-on készítményeket macska barátaink részére.

Ezek a kutya bolhairtó cseppek 4 hetes védelmet nyújtanak a leggyakoribb esetekben. Némelyik csak bolha elleni szer és bolha pete irtása végrehajtó-kence. Viszont több olyan csepp is található a kínálatunkban, amelyek kombinált készítmények, vagyis más élősködők esetén is megvédik kedvenceinket. Ilyen élősködő lehet még például a kullancs, a szúnyog. Sőt, némelyikkel a kutya tetű kezelése házilag is kivitelezhető.

bolhacsipes-kepek

Fontos megjegyeznünk, hogy a bolha irtas macskabol hazilag cseppek külön kaphatóak a doromboló kedvenceknek. Ez azért nagyon lényeges, mert a bolha ellen kutyáknak házilag spot-on készítményekben olyan hatóanyagok is lehetnek, amelyek a macskák számára mérgezőek.

Ezek a permetrin-származékok. Macsekod életét mentheted meg vele, ha olyan cseppet választasz bársonytalpú lakótársadnak bolhairtas címszó alatt, amely csak neki készült.

bolhapor-lakasba

Melyik a legjobb bolhairtó csepp? Virtuális polcainkon csak a legjobbakat találod kutyák, macskák és egyéb kisállatok részére egyaránt. Arra viszont tényleg figyelj, hogy 28 naponta használd ezeket a szereket és alaposan dörzsöld oda kutyád és macskád bundájába.

Bolhaírtás nyakörvekkel:

A nyakörvek véleményünk szerint az egyik legpraktikusabb bolhairtó szer kategóriába tartoznak. Hiszen ezek a már kiegészítőnek is beillő bolha irtó felszerelések, hosszantartó védelmet nyújtanak bolhák és több esetben kullancsok és szúnyogok ellen is.

bolha-irtas-hazban

Az előző bekezdésben említettük a praktikusságot. A nyakörvek legnagyobb varázsa abban rejlik, hogy némelyik fajtája akár 7-8 hónapra is hatékony bolhaírtó kutyáknak és macskáknak. Ez a bolha irto szer, vagy inkább nyakörv nem más, mint egyik nagy kedvencünk, a Foresto.

Az előző kategóriához hasonlóan a nyakörvek esetében is figyelj arra, hogy olyan terméket válassz, amely használható macskák részére is. Hiszen ezekben is lehet olyan hatóanyag, amely veszélyes a cicákra. A macskáknál is alkalmazható Bolfo bolhanyakörv akár már 12 hetes nyávogó apróságoknál is használható. Ez a hasznos kiegészítő 4 hónapra távol tartja a bolhákat a cicáktól.

Bolhacsípés ellen tabletta használatával:  

Egyre növekvő népszerűséggel vannak jelen az állatfelszerelési boltok és webshopok polcain a kutya és macska bolha ellen házilag alkalmazható szerek között a tabletta adagolása. A tabletták nagy előnye a nyakörvekkel és a cseppekkel szemben, hogy semmilyen külső tényező nem befolyásolja a hatékonyságát.

Ezt azért lehet érdekes információ, mert például a nyakörv, mint bolhaírtó kutyáknak házilag alkalmazása nem minden kutyára vagy macskára érvényes. Ha például bundásabb jószág örvendeztet téged otthon, akkor a selymes szőrzuhatag akadályozhatja a nyakörvet a bolha irtas munkájában. A nyakörvnek ugyanis a lehető legközelebb kell lennie a cica vagy kutya bőréhez, hiszen így juttatja el a bolha irto anyagokat az állatok szervezetébe.

bolha-ellen-hazilag

Sőt, némely cseppeknek és nyakörveknek a fürdés vagy a csapadékos időjárás is ronthatja a hatékonyságát. Így néhány kutyabolha vagy macskás megfelelőik megúszhatják a bolhariasztó házilag történő alkalmazását.

Hab a tortán, hogy még finomak is, hiszen a gyártók ügyesen készítették őket ízesített verzióban. Add kutyusod vagy macsekod pocakbavalójához, hiszen ezzel biztosítod a bolha irtás feladatáért felelős hatóanyag maximális felszívódását.

A legtöbb rágcsálnivaló bolha irto szer az állatorvosnál szerezhető be a leggyakoribb esetekben. Ha úgy tetszik, ezek gyógyszertári bolhairtó csodaszerek. Nagy részük, mit például a Simparica és a Nexgard 4 hétig óvja kedvenceinket az élősködőktől, a Bravecto pedig 12 hétig fejti ki hatását.

A gyógyszertári tabletták között olyanokat is találhatsz, amelyek védenek a rettegett szívférgesség ellen is. Ez a két termék a Simparica Trio és a Nexgard Spectra. Viszont nagyon fontos, hogy ezeket a tablettákat csak negatív szívféreg teszt meglétével adhatod kutyusodnak.

macskabolha-emberre

A Petguru polcain is találkozhatsz már egy kullancs és bolha ellen kutyáknak vagy macskáknak készült tablettával.

Kutyáknak készült a Frontpro tabletta, amely 4 hétig védelmezi kedvenceinket az élősködőktől. Véleményünk szerint igencsak hasznos, hogy egy kis bogyóval megoldható a kutyabolha kiirtasa hazilag.

A bolhaírtó macskáknak házilag adható termékei között macskáknak is készült ám ilyen csodabogyó. Ez pedig nem más, mint az AdTab rágótabletta. 8 hetes kortól alkalmazható a cicusoknak és egy hónapra el is felejthetjük a bolhákat.

A következő bolha kutya és macska elleni szer bemutatása előtt jöjjön még egy igencsak hasznos és megfontolandó tanács. Akárcsak a cseppek, úgy a tabletták is a legtöbb esetben testméret szerint elérhetőek kínálatunkban. Az lenne a kérésünk hozzád, kedves gazdi, hogy semmilyen esetre sem törd szét a tablettát több kisebb kutya részére. Ezt a módszert a cseppeknél sem ajánljuk.

Ezt azért emelnénk ki, mert ezek a termékek csak egészben lesznek hatékony bolhairtó szerek, mert egyik termék szerkezete sem homogén. Vagyis könnyedén megtörténhet, hogy a tabletta egyik részében több hatóanyag van, mint a másikban.

Spray macskáknak és kutyáknak bolha ellen:

Létezik még egy gyors, de nem túl hatékony megoldás, ha felütné a fejét a macska bolha a lakásban vagy a kutyaszerető társai is. Ez nem más, mint a bolhaírtó spray. Ha gyors megoldás kell, mert bolha a kutyában esete áll fenn, akkor ez is egy opció lehet 1 2 alkalommal.

Azonban itt is hasonló a helyzet, mint a fentebb említett samponok esetében. Gyorsan lezajlik vele a bolha irtás, de ez sem jelent hosszú távú megoldást.

macska-bolha-emberre

Viszont, ha nagyon aprócska, 8 hetes kor alatti kutyuskáknál jelenik meg a bolha kutyában, a kölyökkutya bolha irtása csak ilyen szerekkel történhet meg. A Frontline spray bolha ellen kutya vagy macska esetében már 2 napos apróságokra is használható. Mert sajnos ezeket a ma született bárányokat, bocsánat cicákat és kutyusokat is szeretik a bolhak. Fújd a kutyák vagy cicák testére és a vérszívók máris elpusztulnak.

Ezeknek a termékeknek a hatóideje eltérő. A természetes anyagokat tartalmazó macska vagy kutya bolhairtó házilag készítmények néhány órás hatóidővel rendelkeznek.
A többi spray, mint például a Fypryst permet egy hónapig tartja távol az ugráló vérszívókat a kutyákról és a macskákról.

Bolhairtó por vagy bolhapor:

A bolhapor kutyáknak és macskáknak is beszerezhető. Fontos megjegyezni, hogy ezek a termékek permetrint tartalmaznak, amelyek mérgezőek a macskákra. Ezért ez a bolhaírtás kutyából házilag módszer csak a vakkantó négylábúaknál lehet hatékony módszer. A bolhairtó por gyógyszertár polcokon és az állatkereskedésekben is megtalálható.

Bolhairtó szer a lakásba- mit válasszunk, ha itt a bolhainvázió?

Sajnos rossz hírt kell közölnöm veled, kedves gazdi. Ha a bársonytalpú vagy csaholó pajtikádban megjelent a bolha, akkor az könnyedén eláraszthatja az otthonodat is. Ebben a fejezetben bemutatjuk, hogy milyen bolhairtó lakásba praktikáink vannak. Beavatunk a bolhairtó szer házilag fortélyokba és azokkal a módszerekkel is megismertetünk, amelyeket nem ajánlunk.

bolha-kiirtasa-a-lakasbol

Mit NE használj bolhairtás lakásban címszó alatt?

Domestos bolha ellen? Hypo bolha ellen? Nem és nem! Csak ezt tudjuk mondani neked. Lehet, hogy eltüntethető vele a bolha lakásban, viszont otthonod egyik állandó lakójának és a környezetednek sem tesz jót. Ez a két dolog nagyon erős bolhaírtó szer.

Hiszen gondolj csak bele. Ha ezekkel az erős vegyszerekkel végzed el a bolhairtás a lakásban mutatványt, az sajnos nagyon nem lesz jó. A domestossal és hypoval letakarított felületek irritálhatják az azzal érintkező bőrfelületeket és belélegezve is károsak.

bolhariaszto-emberre

Hasonlóan egészségtelen lehet a családod minden tagjára a bolha irtas hazilag harc folyamán a bolhapor vagy a chemotox bolha ellen. Hiszen ez a rovarírtó legjobban a repülő rovaroknál fejti ki a hatását.

Ezért inkább olvass tovább, kérlek, és ismerkedj meg a további módszerekkel vedd fel a harcot a bolha ellen lakásban vagy az udvaron.

Természetes praktikák, házi praktikák bolha ellen, avagy bolhairtás otthon

Hogyan irtsuk ki a bolhákat? A bolhak kiirtasa a lakasbol projekt első és legfontosabb dolog a takarítás. A lakásban található összes textíliát mosd ki magas hőfokon. Ez alól az ülőfelületek sem kivételek. Erre a gőztisztítás vagy a bolhairtó spray-k használata a legjobb, mint permetszer bolha ellen.

Az udvaron a bolhairtó szerek közül használhatsz bolha permetszer termékeket a kiskedvencek környezetében. Figyelj arra, hogy olyan bolhairtó szer udvarra spray-t használj, amely nem ártalmas a melegvérű állatokra és az emberekre sem. Példának okáért a Beaphar Bolhairtó Spray és az Insecticide 2000 bolha elleni spray lakásba és az udvarra is kitűnő választás lehet.

Létezik még egy fajta bolha irto házilag fortély, ez pedig nem más, mint a bolhacsapda. Ebből létezik boltokban beszerezhető vegyszermentes bolha csapda. Egyszerű elven működik. Leteszed ezt a szerkentyűt a padlóra a bolha irtas lakásban hadjáratod folyamán. Lehetőleg egy világos helyet válassz, hiszen ezek a kis ugribugri rémségek a fény kedvelői közé tartoznak. A rémes részleteket nem fejtenénk. ki. Beleragadnak és pont.

bolhapetek-kepek

Bolha csapda házilag készítésére is vetemedhetsz. Hiszen a fenti elvhez hasonlóan működik a kétoldalú ragasztó is, így valamennyire megtizedelheted az állományt a hazilag bolha irtas ideje alatt.

Ha alternatív megoldások érdekelnek a hogyan irtsam ki a bolhákat a házból és bolha az udvaron témakörben, olvass tovább. Az ember bolha ellen történet következő fejezete a házi készítésű bolhairtó szerek világáról szól.

Természetes praktikák, avagy bolhás kutya kezelése házilag és macska bolhairtó házilag

Bolhaírtó kutyáknak házilag, bolhaírtó macskáknak házilag? Az alábbiakban következzen a legjobb bolhairtó lakásba természetesen. Először egy rövidebb felsorolásban láthatod, milyen természetes szerek válhatnak be bolhairtó házilag témakörben. Lássuk milyen bolha ellen házi praktikák ismertek:

– szódabikarbóna bolha ellen

– ecet bolha ellen

– almaecet bolha ellen

– levendula bolha ellen és más illóolaj bolha ellen

Most pedig itt az ideje, hogy eme pontokat kicsit bővebben is kifejtsük. Hiszen napjainkban egyre többen választják a természetes alternatívákat szinte minden esetben az otthonokban. Ezért ma már elég sok házi praktika bolha ellen bejegyzés is található szerte az interneten.

A szódabikarbónát a következő miatt kell megemlítenünk a bolha irtása lakásból házilag kapcsán. Sajnos a kutya bolha emberre is könnyedén átvándorolhat. Ha pedig már a mi vérünket is megízlelte, akkor az ágyunkba is előszeretettel beköltözik. És e sorok írója sajnos tapasztalatból mondhatja, hogy őket az sem zavarja, ha alszunk. Előszeretettel összecsipkednek minket ilyenkor is.

bolha-irtas-hazilag-kutyabol

Így, ha már bolhák ellen a lakásban háborúban állunk a kis pattogó vérszívókkal, akkor bizony a bolha az ágyban is megjelenik. Ágyi bolha ellen pedig szuper megoldás lehet a szódabikarbóna. Szórd szét az ágyon és a szőnyegen, és a porszívózás után meg is történt a bolhairtás az ágyból.

Az ágyi bolha ellen téma után jöjjön a bolhairtás ecettel. Az ecetes víz bolha ellen egyaránt használható házi bolhairtó szer kutyáknak és embereknek is. Ez már nagyon régóta bevált házi varázsszer bolha irtas hazban témakörben.

Bolha ellen ecet spray készíthető 4 rész ecettel, 2 rész vízzel, 1 rész citromlével és ½ rész varázsmogyoró kivonattal. Ez a bájital, vagyis bolhairtó permetszer könnyedén elpusztítja a bolhákat a lakásban és az udvaron is kutyabolha ellen és a többi pattogó szörnyeteg ellen is.

legjobb-bolhairto-kutyaknak

A kutya bolhairtás ecettel nemcsak a háztartási ecet mellett az almaecet is szuper házi bolhairtó szer kutyáknak és a többi házi kedvencnek is. A nevével ellentétben nem almaízű, de annál savanyúbb folyadék hígítva hatásos bolha elleni permetezőszer lehet kutya bolhacsípés és emberi bolha ellen.

Bolhacsípés gyerekeknél esetében azonban vigyázzunk az ecetekkel. Az ecet bolhacsípés ellen házilag nagyon hatásos, viszont az ő érzékeny bőrüket eléggé irritálhatja. Náluk inkább bolhacsípésre kenőcs terméket válasszunk, hiszen ezek nem csípnek, hanem inkább hűsítve enyhítik a viszketést.  

bolhairto-emberre

Ugyanezt ajánljuk akkor is, ha a bolhacsípés emberen jelenik meg. A gyógyszertárban számos rovarcsípésre való készítmény kapható. Így, ha megjelenik a bolha az emberen, a bolhacsípés kezelése kenőcsökkel könnyedén megoldható. Az apró, viszkető, sok esetben fájdalmas ember bolha csípések leginkább a végtagokon és a hason jelenhetnek meg, mint az emberbolha tünetei.

Levendulaolaj bolha ellen, vagy más bolha ellen illóolaj használatával is védekezhetünk, ha bolhairtás házilag lakásban elvégzésére vetemedünk.

Házi bolhairtó szer kincsestárunkban az illóolajok között gyakran használva jól teljesíthet a citrom, a levendula és a rozmaring. Az ezen olajokból készített vizes permet bolhairtó spray lakásba, a vakarózó kedvencek házába, vagy fekhelyébe fújva működhet, mint bolha ellen permetszer. Sőt ezek a csodaolajok bolhariasztó spray emberre funkciót is betöltenek és a bolhairtó szerek lakásban csapatban is megállják a helyüket.

Ha nem szeretnél bajlódni a bolha elleni bájital készítésével, hasonló összetételű bolhariasztó emberre természetes csodaszert webshopunkban is találsz. Ez nem más, mint a Mybulldog természetes permet levendulával és citromfűvel. Ez a bolha elleni spray emberre és a háziállatokra is vigyáz, ha kullancs, bolha, vagy szúnyog van a közelben.  

Egy utolsó házi készítésű bolhaírtó: a víz

Az éltető nedű, amelyre minden élőlénynek szüksége van, a macska és kutya bolha irtas hazilag csatánkban is segítségünkre lehet. Talán az összes eddigi felsorolt praktika közül ez lesz a legegyszerűbb bolhairtó szer házilag.

Hiszed vagy sem, egy tál meleg szappanos vizet kirakva a lakásban sok-sok pattogó veszedelmet elpusztíthatsz. Mert bizony, mint sok más élőlény, a bolha vízben elpusztul. Lehet, hogy nem ez a legjobb bolhariasztó házilag, de valamennyit segíthet.

bolhat-hogy-lehet-kiirtani

Kedves gazdi! Remélem sikerült egy kicsit segítenünk neked eligazodni a bolha irtása szövevényes világában. Számos bolha elleni szer lakásban és bolhairtás kutya és macska terméket és praktikát is megismerhettél.

Sajnos, amilyen aprócskák ezek az ugráló vérszívók, annál nagyobb károkat tudnak tenni a kiskedvenceinkben, bennünk és az otthonunkban is. De úgy gondoljuk, hogy megfelelő védekezéssel bolha ellen emberen, kutyán és macskán sikeresen felveheted a harcot az élősködő hadsereggel.

Ezért bízunk benne, hogy mostmár könnyebben fel tudod majd venni a harcot kutya bolhairtás házilag és a bolhairtás házilag macska témájában. És annak is örülünk, hogy hasznos infókat oszthattunk meg veled a bolha kiirtasa a hazbol, vagy a bolhairtás udvaron kapcsán is.

Tetszett a cikk? Oszd meg:

A hozzászólás beküldésével efogadod az adatvédelmi irányelveinket és a Hozzászólási szabályzatot.

Még több blog

TOVÁBBI CÍMKÉK

NÉPSZERŰ ÍRÁSOK

KORÁBBI CIKKEK

Petguru
közösség

Gyere, csatlakozz
Te is az állat-bolondokhoz!

Csatlakozom

Figyelmedbe ajánljuk

 • 4
Susa Adult Maxi Száraz Kutyatáp
20kg - 40kg
 • Raktáron
15.980 Ft - 31.960 Ft
 • 0
Royal Canin Sterilised
400g - 10kg
 • Raktáron
2.416 Ft - 31.149 Ft
-5%
 • 0
Panzi FitActive Regular Beef
4kg - 45kg
 • Raktáron
4.990 Ft - 39.297 Ft
 • 0
Kingstar Macskaalom Szilika
1.62kg - 6.88kg
 • Raktáron
4.990 Ft - 12.490 Ft
 • 2
Happy Cat Minkas Urinary
1.5kg - 10kg
 • Raktáron
2.240 Ft - 10.936 Ft
 • 0
Happy Cat Sensitive Adult Light
300g - 10kg
 • Raktáron
926 Ft - 15.121 Ft
 • 6
Gemon Bárány+Rizs kutyatáp
3kg - 20kg
 • Raktáron
4.216 Ft - 18.980 Ft
 • 0
Foresto bolhanyakörv
400g - 600g
 • Raktáron
9.980 Ft - 10.980 Ft

Ezeket olvastad már?

Csincsilla, ki is rejtőzik a gyönyörű bunda alatt?
RÁGCSÁLÓ MAGAZIN

Csincsilla, ki is rejtőzik a gyönyörű bunda alatt?

Milyen is a csincsilla tartása? Milyen a jellemük?A legelső amit tudnod kell róluk, hogy hasonlóan a tengerimalachoz, egy csincsilla, nem c

Elolvasom
Csau csau – a fenséges egygazdás
KUTYA MAGAZIN

Csau csau – a fenséges egygazdás

A csau csau azon gazdik számára ideális kutyafajta, akik kedvelik egy kutyában az önállóságot és hogy nem csüngnek állandóan a gazdán.

Elolvasom
Weimari vizsla - A vadászok ezüstös lovagja!
KUTYA MAGAZIN

Weimari vizsla - A vadászok ezüstös lovagja!

A weimari vizsla, egy nemes vadász eb, aki napjainkra az otthonokba is beszimatolta magát.A németek büszkesége vérbeli vizsla, kisebb kül

Elolvasom
Petguru logo