Macskabútor, macska kaparófa

Macska kaparófa, macskabútor – avagy hogyan élje ki ösztöneit a házi tigriskéd

Szűrés és rendezés
Raktár állapot
Ár
Márka
Életkor
Méret
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Raktár állapot
Ár
Márka
Életkor
Méret
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Szűrés és Rendezés
90 termék 1/5 oldal

Macska kaparófa, macskabútor – avagy hogyan élje ki ösztöneit a házi tigriskéd

Minden házi cirmoskának, legyen szó kölyök vagy felnőttről, szüksége van egy saját kis zugra. Egy cica bútor, macska kaparófa akár a ház éke is lehet. Nem kell a kaparófa ingyen hirdetéseket böngészned, mert a macsbabútor olcsón is beszerezhető ma már a hatalmas kínálatnak köszönhetően.

Mint minden cicagazdi tudja, a macskák nagyon öntörvényű állatok. És ezzel nincs is semmi baj, őket így kell szeretni. Azonban teljesen normális, hogy nem szeretnéd, ha leamortizálnák a lakásod, házad bútorzatát. Ezért van szükség arra, cicabútor macskabútor kaparófa macskaház egyike legyen otthon. Ezek sok esetben több funkciósak is.

Létezik egyszerűbb, hagyományosnak mondható kaparófa macskáknak. Ezek általában egy fa henger testre természetes kötéllel szorosan bevont tárgyak, erős alapon, hogy a cica ne dönthesse fel. A kaparofa macskáknak egy praktikus és jópofa kiegészítő. A cica kaparofa házilagos gyártásáról lentebb is írunk neked!

Ennek van egy kölyök vagy idős cicák számára kartonból kialakított macska kaparó változata. Igen, kissé szemetelősebb, ez tény. De a kölykök kis tűhegyes karmocskái nem bírnak el az erősebb anyagokkal. Ezért szeretik a függönyökön, szövetbútorokon gyakorolni például a karmolási képességeiket. És pont ezt próbáljuk ugyebár elkerülni.

Ezután jönnek a kicsit fejlettebb, komolyabb macska butor félék. Van olyan cica mászóka ami egy vagy több emeletes. Némelyik fekhellyel, játszó hellyel is rendelkező macskafa. Ez egy igazán erős macskabútor féle már. A te és macsekod igénye szerint kiválasztott cica butor biztosan rengeteg boldogságot fog hozni nektek!

A gazdi meg persze nem győz majd válogatni a macskakaparófa kínálatból, amit nem is csodálunk. Ha van elegendő terünk, mindenképp egy magasabb, több emeletes macska mászóka mellett tegyük le a voksunkat.

Hiszen amellett, hogy a karom élesítési ösztönüket is kiélhetik rajta, a cicák másik vágyát is beteljesítik. Ez pedig nem más, mint hogy a kis bajszosok imádnak magasban lenni és onnan kémlelni a környezetüket. Nézegess gyakran vissza hozzánk, hiszen macskabútor akció mindig lesz! Hiszen mi itt a Petgurunál jól tudjuk, hogy a karapófa macskáknak létszükséglet!

Petguru közösség

Te is büszke vagy kiskedvencedre?

Mutasd be nekünk!

Nincs kép
Zeusz
 • Fajta:
  Magyar vizsla
 • Életkor:
  8 hónapos
 • Hobby:
  Rágcsa
 • Lakóhely:
  Herend
Nincs kép
Szikra
 • Fajta:
  Németjuhász
 • Életkor:
  12
 • Hobby:
  Labda
 • Lakóhely:
  Káva
Nincs kép
Némó
 • Fajta:
  Francia bulldog
 • Életkor:
  7 éves
 • Hobby:
  Alvás
 • Lakóhely:
  Peremarton
Nincs kép
Bueno
 • Fajta:
  Yorkshire Terrier
 • Életkor:
  6 hónapos
 • Hobby:
  futkározás,rágcsálás
 • Lakóhely:
  Bács-Kiskun megye
Nincs kép
Olivér
 • Fajta:
  Brit rövidszőrű cica
 • Életkor:
  1 év
 • Hobby:
  Gazdi kezének rágcsálása
 • Lakóhely:
  Dunaújváros
Nincs kép
Lili
 • Fajta:
  Sziámi macska
 • Életkor:
  2 éves
 • Hobby:
  papírral focizás
 • Lakóhely:
  Nyíregyháza

Megnézem az összes kisállatot

Petguru Magazin

Hasznos és érdekes témák, tippek és tanácsok

Macska karomvágás – Hogyan manikűrözd cicád karmait?
MACSKA MAGAZIN

Macska karomvágás – Hogyan manikűrözd cicád karmait?

Ha macskád van, szükséged lesz rá, hogy olyan dolgokat is megtegyél, amelyekre korábban nem is gondoltál volna. ...

Elolvasom
Macska székrekedés – Nagy dolog, ha nincs „nagydolog”?
MACSKA MAGAZIN

Macska székrekedés – Nagy dolog, ha nincs „nagydolog”?

Ebben a cikkben néhány hasznos információval segítünk neked, hogy meg...

Elolvasom
Kiegyensúlyozott emésztés és egészség prebiotikum által
KUTYA MAGAZIN

Kiegyensúlyozott emésztés és egészség prebiotikum által

Miért jó a prebiotikum kutyáknak?A prebiotikum jótékony hatása a kuty...

Elolvasom
Elolvasom az összes bejegyzést

Macskamászóka – A ház védelme, a cica öröme

Ha szeretnéd a bútoraidat, szobadíszeidet megóvni a macskák rongálásától, érdemes elgondolkozni legalább egy egyszerű macska kaparofa beszerzésén. Nem feltétlenül kell hihetetlen nagy beruházásokra gondolni, hiszen macska kaparófa olcsón is beszerezhető már. A te és macsekod igénye szerint kiválasztott cica butor biztosan rengeteg boldogságot fog hozni nektek!

Vannak olyan gazdik, akiket csak egy egész macska vár beszerzése tölt el örömmel. Akár egy egész szobarészt be lehet rendezni. Ilyenkor tényleg szabadjára ereszthetjük a fantáziánkat. Kedvencünk alhat egy macska torony tetején, vagy egy falra szerelhető macskabútor félén. A macskabútor falra szerelt típusai általában lépcső (macskapolc) vagy alvóhelyek. A fali macskabútor előnye, hogy jó magasra szerelhető, ezáltal a macsek kényelmesen nézelődhet a lakás legmagasabb pontjáról.

Emellé természetesen egy macska állvány vagy hagyományosabb nevét macska kaparó fa ,is beillik a szoba arculatába. De te nem éred be ennyivel?

A macska játszóház része lehet még esetleg egy macska kanapé, macska szekrény.

A macska mászóka fából is készülhet, amely általában valami puha anyaggal van bevonva, hogy kényelmes legyen a kiscirmosnak. A macska játszó és pihenő birodalom összeállításában tényleg csak a képzelőerőnk szabhat határt.

Egy valamirevaló macska játszóháznak elengedhetetlen tartozéka az alvóhely és a kaparófa cicáknak. A macska fekhely kaparófa mellet, vagy macskabutor tetején is lehet. A macska játszóház házilag kedvünk szerint összeállítható. A nagy macskabútor nem csak a cicád napjait teszi vidámabbá!

A macska kaparo vagy más néven macska fa, nem csak a cicák szórakoztatására való. A cica kaparó fő funkciója a macsek körmeinek tompítása. A cica kaparo örömet okozhat nekünk, amikor nem az új bőrkanapén élesítgeti a kiskedvencünk a körmeit.

De természetesen ahogy minden játékon, úgy a hagyományos és a macska sarok kaparófa felülete is tönkre megy egyszer! De ne aggódj gazdi, nem feltétlenül kell azonnal kidobnod a jól bevált játékot! A cica kaparófa olcsón is beszerezhető, sőt, akár javítható is, ha az éles karmok már darabokra cincálták.

A legtöbb trixie kaparófa mellé tudsz vásárolni macska kaparófa kötél pakettet. Ezen akár 200 méternyi zsineg is lehet. Úgyhogy magadnak újra tudod tekerni a trixie macska kaparófa felületét. Így a macska kaparófa házilag is javítható.

Sajnos a macska kaparószőnyeg felszíne nem így van kialakítva, úgyhogy ha már azt nem szívesen használja a cica a kopottság  miatt, a kukába ildomos hajítani. Az olcsó kaparófa hátránya, hogy gyakrabban kell újat venni belőle.

De szerencsére a Petgurunál mindig lesz macska mászóka olcsón, illetve különféle kisebb trixie macskabútor és óriás, xxl macskabútor is. Legyen szó kiscicáról, vagy felnőttről, minden méretben találsz szőrgombócod számára megfelelőt. Kaparófa nagytestű macskáknak? Nálunk ilyet is találsz!

Ha szeretnél belevágni a cicádnak egy pihenő, játszóhely kialakításába, látogass el hozzánk és nézelődj a macska cuccok között.

Persze nem kell egyből egy macska várat építeni a cicának., van oldalunkon olcsó macskabútor, vagy akár macska kaparófa olcsón. Vannak akik elgondolkoznak használt macskabútor vásárlásán is, vagy macskakaparó házilag elkészítésén is. Használt macska kaparófa esetén azonban érdemes jól megnézni, milyen állapotú terméket veszel, nehogy annyira kopott legyen, hogy az a te cicád számára már használhatatlan legyen!

Macska kaparófa házilag

A kaparófa házilag való elkészítése nagy falat lehet számunkra. Sok esetben alapanyagok bevásárlása után majdnem ott vagyunk, mint egy egyszerűbb macska fa vásárlásnál.

Ilyenkor egy kis számolás után, érdemesebb lehet szétnézned az olcsó macska kaparófa kínálatunkban!

De ha már ennyi szó esett a házi készítésű cica kaparófákról, adunk egy kis inspirációt a kreatív macskagazdiknak. Az összeállításhoz szükséged lesz egy nagy talpra. Akkorára, hogy ha a macsek a két mellső lábával rátámaszkodik, a kaparófa úgy is stabilan álljon. Ez lehet például fából, bútorlapból is. Ha még a legapróbb részleteket is gondosan megtervezed, ragasztó és kapcsok segítségével bevonhatod egy pihe-puha anyaggal is.

Erre ragasztó és kis csavar vagy szeg segítségével fogod ráhelyezni a henger alakú koptatót. A kaparófa rész alapját adhatja egy egyszerű karton henger. Ehhez a Trixi kaparófa kötél csomagja tökéletes választás. Egy ragasztó és egy kis türelem segítségével addig kell a kötelet körbetekerni a hengeren, ameddig a végére nem érsz.

Ha ezzel készen vagy, tulajdonképpen alkottál egy használható macska kaparót! Gratulálunk! Ezt aztán olyan alkatrészekkel, fekvőfelületekkel és anyagokkal egészítheted ki, amilyenekkel csak szeretnéd. A cicád dorombolását pedig vedd elismerése jeleként!

Figyeljünk arra, hogy a kaparófa macska igényeihez legyen igazítva. A kölyök és idős cicák körmei nem olyan erősek, mint életük teljében lévő fajtársaiké.

A kaparófa macskáknak nem csak körömélesítésre való. Más vágyaikat is kiélhetik, mint például, bujkálás, vagy kémlelés a magasból. A kaparofa macskának tehát elengedhetetlen eszköz a lakásodban.

Különféle körülményekhez kell a cicabútorokat igazítani. Egy macskabútor nagytestű macskáknak abban különbözik a többitől, hogy a fekhely, alagutak és a kaparó felületek mérete nagyobb. Ezen felül ezek stabilitását nagyobb súlyú macskákhoz igazították.

A kertbe kültéri macskabútor dukál, hiszen itt fontos a vízállóság és a kültéri időjárási viszonyoknak való ellenállás. Ilyen macskabútor olcsón nem valószínű, hogy beszerezhető. Hiszen ami strapabíró, drágább anyagból készül. És itt jön a kérdés, hogy a macskabútor házilag is összerakható? Némi kreativitással lehet, de a gyárilag erre készített macskabútorok jobban meg fognak ennek a funkciónak felelni.

A kültéri macskabútor egyik eleme lehet még a macska futtató is. Ez pedig lehetővé teszi a cicád számára a biztonságos kint tartózkodást. A cica futtató tehát jó befektetés azoknak, akik szeretnék, hogy a bársonytalpú szőrgombóca együtt élvezhesse velük a kertben töltött időt.

Mint láthatod kedves gazdi, egy kaparófa macska számára egyaránt jelenheti a pihenő helyet, játékot, karomélesítőt és saját biztonságos zugot.

Amennyiben érdekelnek a macska kellékek olcsón, nézz körül a Petgurun, és válogass kedvedre a sokféle kaparófa között! Érdemes rendszeresen csekkolni az oldalunkat, hátha épp akkor van nálunk macska kaparófa akció, amikor épp szükséged van rá!

Petguru logo