Macskabútor, macska kaparófa

Macska kaparófa, macskabútor – avagy hogyan élje ki ösztöneit a házi tigriskéd

Szűrés és rendezés
Raktár állapot
Kategóriák
Ár
Márka
Életkor
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Raktár állapot
Kategóriák
Ár
Márka
Életkor
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Szűrés és Rendezés
118 termék 1/7 oldal

Macska kaparófa, macskabútor – avagy hogyan élje ki ösztöneit a házi tigriskéd

Minden házi cirmoskának, legyen szó kölyök vagy felnőttről, szüksége van egy saját kis zugra. Egy cica bútor, macska kaparófa akár a ház éke is lehet. Nem kell a kaparófa ingyen hirdetéseket böngészned, mert a macsbabútor olcsón is beszerezhető ma már a hatalmas kínálatnak köszönhetően.

Mint minden cicagazdi tudja, a macskák nagyon öntörvényű állatok. És ezzel nincs is semmi baj, őket így kell szeretni. Azonban teljesen normális, hogy nem szeretnéd, ha leamortizálnák a lakásod, házad bútorzatát. Ezért van szükség arra, cicabútor macskabútor kaparófa macskaház egyike legyen otthon. Ezek sok esetben több funkciósak is.

Létezik egyszerűbb, hagyományosnak mondható kaparófa macskáknak. Ezek általában egy fa henger testre természetes kötéllel szorosan bevont tárgyak, erős alapon, hogy a cica ne dönthesse fel.

Ennek van egy kölyök vagy idős cicák számára kartonból kialakított macska kaparó változata. Igen, kissé szemetelősebb, ez tény. De a kölykök kis tűhegyes karmocskái nem bírnak el az erősebb anyagokkal. Ezért szeretik a függönyökön, szövetbútorokon gyakorolni például a karmolási képességeiket. És pont ezt próbáljuk ugyebár elkerülni.

Ezután jönnek a kicsit fejlettebb, komolyabb macska butor félék. Van olyan cica mászóka ami egy vagy több emeletes. Némelyik fekhellyel, játszó hellyel is rendelkező macskafa. Ez egy igazán erős macskabútor féle már.

A gazdi meg persze nem győz majd válogatni a macskakaparófa kínálatból, amit nem is csodálunk. Ha van elegendő terünk, mindenképp egy magasabb, több emeletes macska mászóka mellett tegyük le a voksunkat.

Hiszen amellett, hogy a karom élesítési ösztönüket is kiélhetik rajta, a cicák másik vágyát is beteljesítik. Ez pedig nem más, mint hogy a kis bajszosok imádnak magasban lenni és onnan kémlelni a környezetüket. Nézegess gyakran vissza hozzánk, hiszen macskabútor akció mindig lesz! Hiszen mi itt a Petgurunál jól tudjuk, hogy a karapófa macskáknak létszükséglet!

Petguru közösség

Te is büszke vagy kiskedvencedre?

Mutasd be nekünk!

Nincs kép feltöltve
Tyra
 • Fajta:
  Cocker spániel
 • Életkor:
  kölyök, 5 hónapos
 • Hobby:
  labdázás
 • Lakóhely:
  Óbuda
Nincs kép feltöltve
Panni
 • Fajta:
  golden retriever
 • Életkor:
  10 hónap
 • Hobby:
  plüss
 • Lakóhely:
  Budapest
Nincs kép feltöltve
Muki
 • Fajta:
  Macska
 • Életkor:
  11
 • Hobby:
  Alvás
 • Lakóhely:
  Benti cica
Nincs kép feltöltve
Poci
 • Fajta:
  házi macska
 • Életkor:
  7 év
 • Hobby:
  vadászat
 • Lakóhely:
  Sződ
Nincs kép feltöltve
Elmo
 • Fajta:
  Maine Coon
 • Életkor:
  1 év
 • Hobby:
  Tollaspálca
 • Lakóhely:
  Maroslele
Nincs kép feltöltve
Maszat
 • Fajta:
  kutya
 • Életkor:
  2 év
 • Hobby:
  séta
 • Lakóhely:
  Százhalombatta

Megnézem az összes kisállatot

Petguru Magazin

Hasznos és érdekes témák, tippek és tanácsok

Tacskó: a panelek réme vagy a vadászok álma?
KUTYA MAGAZIN

Tacskó: a panelek réme vagy a vadászok álma?

Nos, a tacskó kutyák bizony az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a városokban. Hogy ez jó, vagy rossz dolog-e, ...

Elolvasom
Kutyanevelés, de hogyan? 7 alapelv a biztos sikerért…
KUTYA MAGAZIN

Kutyanevelés, de hogyan? 7 alapelv a biztos sikerért…

A kutyanevelés tele van buktatókkal, csapdákkal és hibákkal. Ha ezt a 7 al...

Elolvasom
Toklász: amilyen kicsi, olyan nagy problémát okoz
KUTYA MAGAZIN

Toklász: amilyen kicsi, olyan nagy problémát okoz

A toklász késő tavasztól egészen késő őszig megkeseríti a kutyatartók...

Elolvasom
Elolvasom az összes bejegyzést

Macskamászóka – A ház védelme, a cica öröme

Ha szeretnéd a bútoraidat, szobadíszeidet megóvni a macskák rongálásától, érdemes elgondolkozni legalább egy egyszerű macska kaparofa beszerzésén. Nem feltétlenül kell hihetetlen nagy beruházásokra gondolni, hiszen macska kaparófa olcsón is beszerezhető már.

Vannak olyan gazdik, akiket csak egy egész macska vár beszerzése tölt el örömmel. Akár egy egész szobarészt be lehet rendezni. Ilyenkor tényleg szabadjára ereszthetjük a fantáziánkat. Kedvencünk alhat egy macska torony tetején, vagy egy falra szerelhető macskabútor félén. A macskabútor falra szerelt típusai általában lépcső (macskapolc) vagy alvóhelyek.

Emellé természetesen egy macska állvány vagy hagyományosabb nevét macska kaparó fa ,is beillik a szoba arculatába. De te nem éred be ennyivel?

A macska játszóház része lehet még esetleg egy macska kanapé, macska szekrény.

A macska mászóka fából is készülhet, amely általában valami puha anyaggal van bevonva, hogy kényelmes legyen a kiscirmosnak. A macska játszó és pihenő birodalom összeállításában tényleg csak a képzelőerőnk szabhat határt.

Egy valamirevaló macska játszóháznak elengedhetetlen tartozéka az alvóhely és a kaparófa cicáknak. A macska fekhely kaparófa mellet, vagy macskabutor tetején is lehet. A macska játszóház házilag kedvünk szerint összeállítható.

A macska kaparo vagy más néven macska fa, nem csak a cicák szórakoztatására való. A cica kaparó fő funkciója a macsek körmeinek tompítása. A cica kaparo örömet okozhat nekünk, amikor nem az új bőrkanapén élesítgeti a kiskedvencünk a körmeit.

De természetesen ahogy minden játékon, úgy a hagyományos és a macska sarok kaparófa felülete is tönkre megy egyszer! De ne aggódj gazdi, nem feltétlenül kell azonnal kidobnod a jól bevált játékot!

A legtöbb trixie kaparófa mellé tudsz vásárolni macska kaparófa kötél pakettet. Ezen akár 200 méternyi zsineg is lehet. Úgyhogy magadnak újra tudod tekerni a trixie macska kaparófa felületét.
Sajnos a macska kaparószőnyeg felszíne nem így van kialakítva, úgyhogy ha már azt nem szívesen használja a cica a kopottság  miatt, a kukába ildomos hajítani.

De szerencsére a Petgurunál mindig lesz macska mászóka olcsón, illetve különféle kisebb trixie macskabútor és óriás, xxl macskabútor is.

Ha szeretnél belevágni a cicádnak egy pihenő, játszóhely kialakításába, látogass el hozzánk és nézelődj a macska cuccok között.

Persze nem kell egyből egy macska várat építeni a cicának., van oldalunkon olcsó macskabútor, vagy akár macska kaparófa olcsón. Vannak akik elgondolkoznak használt macskabútor vásárlásán is, vagy macskakaparó házilag elkészítésén is.

A kaparófa házilag való elkészítése nagy falat lehet számunkra. Sok esetben alapanyagok bevásárlása után majdnem ott vagyunk, mint egy egyszerűbb macska fa vásárlásnál.

Figyeljünk arra, hogy a kaparófa macska igényeihez legyen igazítva. A kölyök és idős cicák körmei nem olyan erősek, mint életük teljében lévő fajtársaiké.

A kaparófa macskáknak nem csak körömélesítésre való. Más vágyaikat is kiélhetik, mint például, bujkálás, vagy kémlelés a magasból.

Különféle körülményekhez kell a cicabútorokat igazítani. Egy macskabútor nagytestű macskáknak abban különbözik a többitől, hogy a fekhely, alagutak és a kaparó felületek mérete nagyobb. Ezen felül ezek stabilitását nagyobb súlyú macskákhoz igazították.

A kertbe kültéri macskabútor dukál, hiszen itt fontos a vízállóság és a kültéri időjárási viszonyoknak való ellenállás. Ilyen macskabútor olcsón nem valószínű, hogy beszerezhető. Hiszen ami strapabíró, drágább anyagból készül. És itt jön a kérdés, hogy a macskabútor házilag is összerakható? Némi kreativitással lehet, de a gyárilag erre készített macskabútorok jobban meg fognak ennek a funkciónak felelni.

A kültéri macskabútor egyik eleme lehet még a macska futtató is.

Mint láthatod kedves gazdi, egy kaparófa macska számára egyaránt jelenheti a pihenő helyet, játékot, karomélesítőt és saját biztonságos zugot.

Nézz körül a Petgurun, és válogass kedvedre a sokféle kaparófa között!

Petguru logo