Szilikonos macskaalom

A macskaalmok varázslatos tagja – Íme a szilikonos macskaalom!

Szűrés és rendezés
Raktár állapot
Ár
Márka
Életkor
Méret
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Raktár állapot
Ár
Márka
Életkor
Méret
Speciális jellemző
KUTYÁKNAKMACSKÁKNAK
Szűrés és Rendezés
12 termék 01/01. oldal
 • 0
Kingstar Macskaalom Szilika
1.62kg - 6.88kg
 • Raktáron
4.990 Ft - 12.490 Ft
 • 0
Kingstar Macskaalom Szilika Levendula illattal
4.3kg - 4.3kg
 • Raktáron
7.990 Ft - 12.490 Ft
 • 0
Repeta Macskaalom Szilikonos
1.5kg - 6.5kg
 • Raktáron
4.312 Ft - 15.990 Ft
 • 0
Repeta Macskaalom Szilikonos Virág
1.5kg - 6.5kg
 • Raktáron
4.392 Ft - 15.990 Ft
 • 0
Panzi Macskaalom szilikon Basic
1.45kg - 1.45kg
 • Elérhető
3.232 Ft - 6.279 Ft
 • 0
Repeta Macskaalom Szilikonos Alma
1.5kg - 6.5kg
 • Elérhető
4.392 Ft - 15.990 Ft

A macskaalmok varázslatos tagja – Íme a szilikonos macskaalom!

Ha valami újdonságra vágysz a klasszikus köves macskaalmok után, vagy cicád, vagy te nem szereted a megszokott fajtákat, akkor ismerd meg a legmodernebb macskaalmok egyikét! Hogy ez micsoda? Nem más, mint a szilikonos macskaalom (vagy más néven szilikát macskaalom)!

Engedd meg, hogy bemutassuk neked, hogy miben is más a macskaalom szilikonos változata. A legjobb tulajdonsága, hogy talán ez a leggazdaságosabb macskaalom a megszokott termékek közül. Hiszed vagy sem a szilikon alom fajtából kell a legkevesebbet használni egyszerre az alomba. De ne aggódj, azért ettől más pozitívumokkal is rendelkezik a szilikonos macskaalom.

Ha hiszed, ha nem a szilikonos macskaalomban található különleges kristályok akár a saját súlyuknak megfelelő mennyiségű nedvességet is képesek magukba szívni. Ezért egy adag almot akár egy hónapig is használhatsz. Ezért ezt a csodát igazán emlegethetjük olcsó macskaalom néven is. Azért ezt a 30 napot persze ne vedd szentírásnak. Akkor válik használhatatlanná az alomtálca tartalma, ha a benne lévő kavicskák már teljesen elszíneződtek.

Hogyan használd a természetes szilikonos macska almot?

Az alap ugyanaz, mint a többi macskalom esetén.

 • Öntsd bele a zacskó tartalmát egyenletesen az alomtálcába vagy a macska-wc-be. Ennél a terméknél viszont elegendő, ha csak 3-4 centiméter vastagon teríted szét az anyagot. A macska alom szilikonos változatából ugyanis kevesebb is elég
 • Ezután nincs más dolgod, mint várni, hogy cicusod produkáljon valamit a mellékhelyiségébe. A kisdolog nyomtalanul el fog tűnni. Az átlátszó kövecskék teszik a dolgukat, a szilikonos törtszemcsés macskaalom porózus szerkezete miatt garantáltan felszívja a nedvességet és a semlegesíti a kellemetlen szagokat. A vizeletet ennek következtében nyomtalanul magába szívják a kristályok.
 • A szilárd ürüléket viszont ki kell szedned az alom felületéről, de ne aggódj, ezzel is elbánnak a puha kristálykák a szilikonos macska alom termékben. A kaki teljesen kiszáradt állapotban lesz az alom tetején.

A szilikon macskaalom használata tehát nem tér el más, csomósodós macskaalmokétól. A szilikonos alom nagyszerűsége a hatékonyságában rejlik!

Még egy fontos információ. A további felhasználásra váró, még nem használt vagy bontott almos zacskó pedig midig legyen száraz helyen, nem túl meleg, hűvös helyiségben. Ha ugyanis nedves, párás helyen tartod, a szilikátos macskaalom magába szívja a nedvességet, így cicád alomtálcájában már nem lesz kapacitása a folyadék elnyeléséhez. Ez főleg a címszereplő macskaalom nagy kiszerelés kapcsán lehet fontos információ. Hiszen nálunk akár 6,5 kilós változatban is rendelhetsz belőle.


Sok családban tárolják a mellékhelyiségben az alomtálcát. Azonban soha ne kerüljön a macskaalom wc-be, hiszen könnyen dugulást okozhat!

A szilikonos macskaalom kitűnően magába zárja a szagokat, sőt még a baktériumokkal is felveszi a harcot, ugyanis ezeket a káros anyagokat is szuperül megköti a termék. Szóval amellett, hogy ez a macskaalom kristályos szerkezete miatt garantáltan másodpercek alatt felszívja a vizeletet, a bacik miatt sem kell aggódnod. Hát nem nagyszerű?

Még egy óriási előnnyel is rendelkezik ez a természetes szilikátokat tartalmazó alom. Ez a termék teljesen pormentes. Igaz, hogy a csomósodó macskaalmok is ilyenek, de ezek a kis apró kavicsok nagyobb eséllyel poroznak, vagy ragadnak bele a cica bundájába. Így nem hordja szét az apró szemcséket a lakásban. Ennek két előnye is van. A cica nem csinál piszkot és port sem, amely kellemetlen lehet a gazdiknak is. Továbbá allergiát okozó porszemcséket sem szór szét az otthonodban.

Ez a szilikonos macskaalom még abból a szempontból is különleges, hogy sokkal finomabbak a szemcséi, mint csomósodó vagy hasonlóan nem csomósodó alom társainak. Hidd el, vannak olyan cicák, akiknél bizony ez is szempont a választásnál. Meglepődnél, hogy egyes macskáknak milyen különleges igényei vannak az alomhasználat terén.

Petguru közösség

Te is büszke vagy kiskedvencedre?

Mutasd be nekünk!

Nincs kép
Zeusz
 • Fajta:
  Magyar vizsla
 • Életkor:
  8 hónapos
 • Hobby:
  Rágcsa
 • Lakóhely:
  Herend
Nincs kép
Szikra
 • Fajta:
  Németjuhász
 • Életkor:
  12
 • Hobby:
  Labda
 • Lakóhely:
  Káva
Nincs kép
Némó
 • Fajta:
  Francia bulldog
 • Életkor:
  7 éves
 • Hobby:
  Alvás
 • Lakóhely:
  Peremarton
Nincs kép
Bueno
 • Fajta:
  Yorkshire Terrier
 • Életkor:
  6 hónapos
 • Hobby:
  futkározás,rágcsálás
 • Lakóhely:
  Bács-Kiskun megye
Nincs kép
Olivér
 • Fajta:
  Brit rövidszőrű cica
 • Életkor:
  1 év
 • Hobby:
  Gazdi kezének rágcsálása
 • Lakóhely:
  Dunaújváros
Nincs kép
Lili
 • Fajta:
  Sziámi macska
 • Életkor:
  2 éves
 • Hobby:
  papírral focizás
 • Lakóhely:
  Nyíregyháza

Megnézem az összes kisállatot

Petguru Magazin

Hasznos és érdekes témák, tippek és tanácsok

Macska karomvágás – Hogyan manikűrözd cicád karmait?
MACSKA MAGAZIN

Macska karomvágás – Hogyan manikűrözd cicád karmait?

Ha macskád van, szükséged lesz rá, hogy olyan dolgokat is megtegyél, amelyekre korábban nem is gondoltál volna. ...

Elolvasom
Macska székrekedés – Nagy dolog, ha nincs „nagydolog”?
MACSKA MAGAZIN

Macska székrekedés – Nagy dolog, ha nincs „nagydolog”?

Ebben a cikkben néhány hasznos információval segítünk neked, hogy meg...

Elolvasom
Kiegyensúlyozott emésztés és egészség prebiotikum által
KUTYA MAGAZIN

Kiegyensúlyozott emésztés és egészség prebiotikum által

Miért jó a prebiotikum kutyáknak?A prebiotikum jótékony hatása a kuty...

Elolvasom
Elolvasom az összes bejegyzést

Nemcsak a gazdinak jó ez az alom, hanem a cicának is szuper termék

A cicák bizony nagyon sokféle természettel lehetnek megáldva. És ez a sokféleség az alomhasználati szokások esetében is megmutatkozik. Van olyan cica, akinél csak a legegyszerűbb, hagyományos kavicsos, csomósodó macskaalom jön be. Ami bizony sok esetben nem pormentes. Ráragad a cica tappancsára és használat után az egészet széthordja a lakásban. És mondanunk sem kell, hogy sok ilyen egyszerű és olcsó alom a szagokat megköti jelzővel sem jeleskedik minden esetben.

A hagyományok tisztelői mellett olyan macsekok is vannak, akik a nem csomósodó almokra esküszik. De ezzel is lehetnek problémák, ha nem túl jó az anyag nedvszívó képessége. Ugyanis ilyenkor gyakran lehet könnyen átázott az alomtálca, ha nem megfelelően vezeti el az alom a nedvességet.

És olyanok is vannak, akiknek a szilikonos szuperképességei sem jönnek be, mert például irtóznak a termék anyagától. Tehát ezzel arra próbálunk célozgatni kedves cicagazdi, hogy az, hogy a macskaalom szilikát vagy csomósodó legyen-e sajnos a legtöbb esetben nem a te döntésed lesz. A macskák igencsak kényes és tiszta állatok hírében állnak, ezért csak abba az alomba hajlandóak elvégezni a dolgukat, amely nekik tetszik. Odaviheted te neki a legcsillivillibb, például levendulaillatú, szuper nedvszívó almot, amely semlegesíti a naponta felmerülő szagokat. Ha neki nem tetszik, akkor bizony nem fogja használni.

A legzöldebb macskaalom dobogós helyezettje

Természetesen most itt nem a zacskó tartalmának színére gondolunk. Ezek az alapvetően szilikagél macskaalom kristályok minden esetben átlátszóak, néhány színes kövecskével megspékelve. A zöldség, azaz a környezettudatosság az alom anyagában rejlik. A szilikonos macskaalomban a környezetbarát anyag a legnagyobb előnyök egyike. Hogy ez miben is rejlik?

Ha elhasználtad a macskaalmot, akkor ezt az anyagot akár nyugodtan a kertben is eláshatod. A szilikát kövecskék a lebomlás során csak természetes anyagok felszabadulásával tűnnek el a környezetben. Lássuk be, ez manapság nagyon divatos tulajdonság egy terméknél. Nem véletlenül választja egyre több gazdi a szilika macskaalom használatát cicája számára.

Láthatod, hogy mekkora előnyei vannak annak, ha szilikonos macskaalommal töltöd meg nyávogó kedvenced toálettjét. Megóvod otthonod a kellemetlen portól, szagoktól és baktériumoktól. Kevesebbet kell majd költened, hiszen egy adag alom sokkal tovább fog tartani, mint az egyéb termékek. Továbbá a környezetért is teszel azzal, ha a kicsi kristályokat választod.

Ha ilyen szuper a szilikát alom, biztosan nagyon drága… - Nem feltétlenül az!

Már bizonyára kitapasztaltad, hogy egy zsákkal az eddigi jól bevált cica alom típusból meddig volt elegendő. Lehet, hogy az egyik kitartott két hétig, a másik több, mint egy hónapig.

Azonban amikor hazaviszed az első zsák szilikát alom típust kis bajszosod számára, meg fogsz lepődni a tartósságán! Ugyanis a macskaalom szilikonos változata még a legkisebb kiszerelés esetén is akár dupla annyi ideig kitarthat.

Ez a kristályos macskaalom egyik legnagyobb előnyének számít! A másik előnye a szuper nedvszívó tulajdonsága, illetve, hogy nem kell iszonyú nehéz, 5-10 kg-os zsákokat cipelned. És habár olcsó szilikonos macskaalom (1-2 ezer forintos) nem létezik, ha a tartósságát veszed alapul, mégiscsak gazdaságosnak tekinthető.

Válogass a Petguru szilikat macskaalom kínálatából! Ne keress például Lidl szilikonos macskaalom után, hiszen náluk ilyet nem találsz.

Görgess fel, és válaszd ki a natúr vagy illatosított szilikonos macskaalom közül azt, amelyik számodra a legszimpatikusabb!

Petguru logo