Lakásban tartható kutyák – Választási kisokos

Szerencsére egyre többen tisztában vannak azzal, hogy fontos jó előre eldönteni, hogy milyen fajtájú lesz az új családtag. A Petguru segít most abban, hogy mely lakásban tartható kutyák közül érdemes döntened!

Gondolom te is észrevetted, hogy amióta a vírus helyzet beköszöntött, megsokasodott a kutyát tartók számra. De miután Magyarországon még mindig többségben vannak azok, akik kisebb-nagyobb lakásban élnek, így sokan értelem szerűen kisebb méretű kutyát keresnek.

Valamint szerencsére az állattartási kultúra is nagy fejlődésen ment át az utóbbi tíz évben. Egyre többen látják be, hogy a kutya nem csupán egy ugató kerti dísz. A kutya igenis családtag, akinek szüksége van a gazdija közelségére. Ezért aztán még a nagyobb méretű ebek közül is sokan a kanapé kényelmét élvezik, ha más nem, akkor csak estére.

kistestu-kutyak

A lakásban tartható kistestű kutyafajták egyedeire hatalmas kereslet van. Azonban ezt sajnos a hivatalos, engedélyekkel rendelkező tenyésztők nem tudják kiszolgálni.

Ennek több oka is van. Egyrészt a kutyák, körülbelül 2 és fél éves koruk után vonhatóak tenyésztésbe. És akkor is csak évente egyszer. Egy kutyustól pedig maximum 4-5 alom hozható le az élete során. Azonban a kis kutya fajtak jellemzően csupán 2-4 kiskutyát fialnak. Ehhez képest pedig egy vizsla, németjuhász akár 8-10-et is.

Ezért is drágábbak sok esetben a kis testű kutyák, illetve van rájuk hosszabb várólista. Egy- egy jóhírű tenyésztőnél akár 2 évet is várnod kell, hogy gazdi lehessél.

Ezzel párhuzamosan azonban fellendült sajnos a kiskutya fajták szaporítása. Sok esetben ezen kutyák szűrve sincsenek a genetikailag hordozott betegségekre. Úgyhogy sok rizikót vesz a nyakába az a gazdi aki ilyen helyről hozza a legújabb családtagját.

A benti kutyák mindig kistestű kutyák?

A lakásban tartható kutya fogalma elég tágan értelmezhető. Ugyanis sokszor „nem a méret a lényeg”.

Gyakran esnek a kezdő kutya tartók abba a hibába, hogy csak azt nézik, hogy hány kiló lesz felnőtt korában a kinézett fajta egyede. Azonban elfelejtkeznek arról, hogy a kistestű kutyák némelyike igenis igazi munkakutya, némi hiperaktivitással fűszerezve. (lásd pl. terrierek)

És ehhez képest, a nagyobb kutyák gyakran lustábbak, és könnyebben tartható kutyák lakásba.

kutya-lakasban

Szóval mi itt a Petgurunál nem tudjuk egyöntetűen kijelenteni, hogy a lakásban tartható kutyafajták csakis ini-minik lehetnek.

Új neked még a kutya lakásban dolog?

Őszinte leszek, nekem is most van először saját, lakáskutyám. Előtte még gyerekként kinti, télen garázs kutyáink voltak. De én mindig vágytam arra, hogy egy aprócska lakás kutya boldog gazdija legyek. Ugyanis tudtam, hogy ha lakásban van egy kutya, akkor teljesen más az együttélés vele.

És amikor teljesült a vágyam egy örökbefogadott, mentett uszkár formájában, akkor szembesültem azzal, hogy ez mennyire más. Ez konkréten egy életmód. Amit semmi pénzért nem cserélnék már el!

Azonban eleinte nem mondom, hogy könnyű volt. Hiszen a szobatisztaság megtanítása, az egyedüllét megszoktatása nekem is nehézséget okozott. De ma már szinte azt érzem, hogy szinte a szívünk is egyszerre dobban! Annyira összeszoktunk, hogy ha egy- egy napot külön töltünk, szinte fáj.

Annak ajánljuk, hogy a kutya lakásban legyen, aki szereti, ha valaki folyton a nyomában legyen… aki szereti, ha valaki folyton szemmel tartja… akit nem zavar, hogy hóban-fagyban-esőben-szélben márpedig le kell menni a kutyával. Persze a kertes házban élők itt kapnak némi előnyt.

kutya-lakasba-valo

De az, aki túl van a kezdeti összeszokás nehézségén, kap egy csodás dolgot… egy hűséges kis társat, aki mindig boldog mosollyal és hatalmas farokcsóvákkal fog hazavárni a nap végén!

De akkor mi alapján rendszerezzük, hogy melyek a lakásba való kutyák?

Nagyon sok tapasztalattal rendelkezünk szerencsére, ami a kutya tartást illeti. Nem csak saját, hanem baráti, rokoni körben is nagyon sok kutyás van. Szinte kivétel nélkül mindegyikünk kutyusa szoba kutya.

A kútfőnket összedugva, az alábbi paramétereket vettük figyelembe cikkünk megírásakor, hogy melyik kerülhetnek be az ajánlott szoba kutyak közé:

 • a legtöbb gazdi a napi 3-4 kisebb nagyobb sétára van berendezkedve. (alkalmanként kb. 20-30 perc) Ez elegendő kell, hogy legyen egy lakásban tartható kutya számára.
 • olyan szőrzettel rendelkezzen, amely nem okoz feltétlenül túl sok gondot a gazdinak az együtt éléskor.
 • ne nyálazzon folyamatosan. ( ezt talán nem kell ragoznom, miért fontos kritérium a lakás kutya esetén)
 • jól viselje az esetleges egyedüllétet, és ne rongáljon (persze kivételek mindig akadhatnak)
 • egy átlagos lakásméretben kényelmes legyen vele az együttélés.

Nézzük meg most már tényleg, hogy melyek azok a lakásban tartható kistermetű kutyák, közepesek és óriások.

Kistestű kutyák lakásba

A kistermetű kutyák közé mi itt a Petgurunál, azok kutyákat soroljuk, akiknek súlya 1-10 kg között van. A kisméretű kutyák általában aktívak, nagyon játékosak. Némelyikükre azonban jellemző lehet az erős akarat, így kezdők számára akkor javasolhatóak, ha kutyaiskola is tervben van. Sok esetben a kicsi kutyafajták kutyakozmetikus segítségére szorulnak, hiszen szőrzetük megkívánja. Ez pedig többlet költséget jelenthet 4-6 hetente.

Gondolom nem meglepő számodra, hogy a kistestű kutyafajták lesznek többségében a listánkon, a lakásban tartásra javasoltaknál.

Yorkshire terrier

Nos, talán ezt a pöttömöt már nem kell bemutatni. Hiszen körülbelül minden sarkon találkozni ezzel a fajtával. Azonban sokan elfelejtik, hogy ez a manóka bizony vadászkutya ősökkel rendelkezik. Ennek megfelelően az egója hatalmas lehet. A szaporítóknak „köszönhetően” pedig sajnos a fajta gén állománya jelentősen leromlott. Sok köztük az idegrendszeri problémával rendelkező, a térdkalács ficamos, allergiás egyed.

yorkshire-terrier

A yorkshire terrier akkor legyen számodra az elsőszámú választás a kistestű kutyák lakásba listánkból, ha nem zavar a makacssága, aktívsága, ugatóssága. Nagyon szeretnek játszani, így nagyobb gyerekek jó pajtásai lehetnek.

Szőrét nem hullajtja, így a szőrallergiásoknak jó választás lehet. Cserébe viszont 6 hetente látogatni szükséges a kutyakozmetikát vele. 

A súlya a yorkshire terrier  kutyáknak a 2-5 kg között van, így bőven a még könnyen hónunk alá kapható méret.

Törpe és közép uszkár

Manapság második fénykorát éli az uszkár fajta, mint a keresett kistermetű kutyák. A régen kedvelt fehér és fekete szín most az apricot és red lett a „felkapott”. Azonban a tenyésztőknél hosszú-hosszú várólista van ezen fajtákra. Így sajnos náluk is sok a megélhetési szaporító által „gyártott” nem túl egészséges példány.

Szőre nem hullik, és mivel szinte nem is termel korpát, teljesen hipoallergén fajta. A kozmetikust vele 4-6 hetente kell meglátogatni, a fazontól függően. A határ a csillagos ég a fazont illetően. A szinte csupasztól a habos-babos uszkárig mindent ki lehet hozni belőle. Persze a fésülést nem ússza meg a gazdi heti 1-2nél kevesebbszer.

uszkar

Hajlamos a szeparációs szorongásra, így a korai, fokozatos egyedüllétre szoktatásra nagyobb hangsúlyt kell fektetned. Igazi kis „ragacsok” tudnak lenni, aki még a mellékhelyiségbe is el fog kísérni.

Borzasztóan okosak és a mozgást, hosszú sétákat sem vetik meg. Azonban akkor sem dőlnek a kardjukba, ha a gazdi az eső miatt 1-2 napig kevesebbet mozgatja őket.

Boston terrier

Ez a rövidszőrű, mindig mókára fogható fajta az utóbbi idők nagy sláger kutyafajtája. Némiképp kisebb a közkedvelt francia bulldognál, ugyanis átlag 5-9 kg között van a súlya. Picit hosszabb orral rendelkezik a boston terrier, így a levegővétel kevésbé jelent számára nehézséget . Így kevesebbszer röfög, illetve horkol. Persze ő is nagy pukibajnoknak számít.

boston-terrier

A szőre rövid, szinte folyamatosan hullik a boston terrier kutyáknak, így ezt mindenképpen számításba kell venned. Nagyon társasági kutya a boston terrier, így imád bandázni a kutyafuttatóban.

Cavalier king charles spániel

Nem is olyan régen jelent meg a cikkünk erről a királyi kutyafajtáról A cavalier king charles spániel – Egy örök öleb címmel.

Őt abszolút ajánljuk kezdők számára, ugyanis dominanciára, agresszióra szinte egyáltalán nem hajlamos. Vidám, szerethető lényül el fog varázsolni, ha egy ilyen cukiságot választasz magad mellé. Azonban hajlamos egész évben enyhén, illetve tavasszal és ősszel kissé erőteljesebben vedleni. Ezért 3 havonta illik őt is elvinni a kozmetikába, ahol megigazítják és segítik a vedlési időszakot lerövidíteni.

cavalier-spaniel

És most nézzük meg a további kis méretű lakásban tartható kutyák listáját. Persze mondanom sem kell, remélem, hogy a kutyafajta lista korántsem lesz teljes, hiszen akkor borzasztóan terjedelmes lenne a cikkünk.

Bichon Havanese

Nos, ő benne ismét egy „ragacs kutyát” ismerhetsz meg. Mindene a gazdival lenni, és napi többórás pocaksimit kikövetelni. A bundája rendszeres ápolásra és kozmetikára szorul.

bichon-havanese

Vannak nagyon könnyen, illetve néha egy-egy makacsabban képezhető közülük. De nagyon szeretnek játszani, bújni, és nagyobb gyerekek mellé nagyon jó választás lehet.

Bichon bolognese

Viccesen lehetne úgy mondani, hogy a havanese göndörebb szőrű, és makacsabb kistestvére. Szintén nagyon imád a gazdin csüngeni, azonban nála hamarabb szakad el az a bizonyos cérna.

bichon-bolognese

Plusz még hajlamos a családbeli rangsort félre értelmezni, ezért kezdők kutyájának nem feltétlen ajánlom.
Szőrét sokat kell fésülni, és nem igazán szokott rajongani ezért a műveletért.

Kis olasz agár

Ha szeretnél egy olyan kutyát, akit nem kell agyon fésülgetni, cuki ufó kinézetű, és tuti mindenki megbámul vele, akkor neked egy kis olasz agár kell. Karcsú, izmos testével, gülü szemeivel, aprócska lapos koponyával, Dobby manó füleivel le fog kenyerezni. Ehhez társul még vicces, játékos jelleme.

kis-olasz-agar

Jól bírja a meleget, a túrázást, a bandázást, úgyhogy ha nem zavarnak a „ jaj de sovány ez a kutya” beszólások, akkor kifejezetten ajánljuk talonba neked ezt a fajtát.

Pomerániai törpe spicc

Hozunk nektek most egy kis kivételt. Ugyanis a pomik rendkívül szőrösek. És igen, aktívak és ugatósak is tudnak lenni. Azonban ha eleget bandáztok lent vele, akkor jelleme rendkívül kellemes lakótársá teszi.

A bontókefe a legjobb barátod lesz, és bizony kozmetikába is vinned kell. De a huncut kis mosoly, amit minden nap láthatsz felkelés után, na és a sok puszi, kárpótol a nehézkes munkáért.  A vedlést pedig segítheted kúraszerű lazacolaj kúrával nála. Kezdő és haladó kutyások is rajongani fognak ezért a kis pöttömért.

pomeraniai

Törpe tacskó

Annyit elmondok:  kicsi a bors de erős! Azaz nehogy azt hidd, hogy a kis 2 kilós tacsival majd elég lesz kért kört tenned a háztömb körül! Nagyon aktívak, hiszen vadászkutya ősökkel rendelkeznek! Emellett hajlamosak a szeparációs szorongásra, a rongálásra és a dominanciára is. Így tacskó tartását lakásban akkor ajánljuk, ha már van kutyás tapasztalatod.

tacsko

Emellett a lépcsőzés sem a barátjuk a testfelépítésük miatt. Valamint készülj fel arra, hogy minden tele lesz a rövid, szúrós tacsiszőrrel a lakásban.  Az egyedül létet néha nehezen szokták meg, érdemes nagy hangsúlyt a fokozatos szoktatásra fektetni.

Papillon

Egy ritkaságot keresel, ami után megfordulnak az emberek? Arra van szükséged, hogy a kis méretben szuper agy legyen? Akkor az uszkár mellett a papillon is a talonban lehet nálad!

papillon

Agility, kisebb-nagyobb túrák? Simán mennek ennek a nagyfülű apróságnak! De ha a hétköznapokban be kell érnie a napi több, kisebb sétával, simán elvan veled a lakásban! De hétvégén aztán uzsgyi a természetbe, ki a sportpályára!

Persze ha elfáradnának az aprócska lábai, nem árt ha van egy kutya hordozó nálad.

A kutyaiskola mindenképpen ajánlott neki, mert remekelni fog benne! Szőre kis mértékben folyamatosan vedlik, azonban nem különösebben nehéz a karban tartása. Időszakonként kozmetikába is illik elvinni.

Shitzu

A bichon havanese mellett ő még a másik „ölbebaba”. Mindene a gazdi, ennek a törpe orrú, dús bundájú szépségnek. Ő is a hipoallergén vonalat erősíti. Fésülés, kozmetika a mindennapok része lesz akkor is, ha rövid bundában tartott őkelmét.

shitzu-prettypup

Nem rajong a túlságosan hosszú túrákért, de a kisebb utakra nagyszerű társra lelhetsz benne kezdő kutya tartóként is. Nem túl törékeny típus, úgyhogy családosoknak is kifejezetten ajánlható a kistestű kutyafajták lakásba szekciónál.

Kínai meztelen kutya

Nem szeretsz órákig bajlódni a fésüléssel? Szereted az egzotikumokat, de nem akarsz a jellemben kompromisszumot kötni? Akkor a kínai meztelen kutya lesz a legjobb barátod!

kinai-meztelen-kutya

Mivel csak a fején, lábain és a farkincáján van némi szőr így nem kell túl sokat fésülnöd. Kozmetikázni, kenegetni a bőrét viszont kell.  Makacsnak makacs, azonban annyira édes módon, hogy nem tudsz rá egyszerűen haragudni.

Nagyon kellemes lakótárs, szinte észrevétlenül csüng rajtad. Az egyedül létet a kezdetekkor nehezen fogadhatja, de türelemmel hozzá szoktatható.

Mopsz

Szeretnél egy Man in black kutyát? Fel vagy rá készülve, hogy: pukizik, szörcsög, röfög, nehezen kap levegőt? Hogy a ráncait rendszeresen tisztítani kell? És hogy minden IS szőrös lesz folyamatosan? Igen? Akkor hajrá!

mopsz-kutya

Mert ő bennük egyébként egy irtó cuki tömör gyönyör padló cirkálót kapsz! A mopsz folyamatosan melletted lesz, hogy megnevettessen!

Kis-közepes testű fajták lakásba

Ide soroljuk a kb. 8-15 kg közötti kutyákat, amelyeket a lakásban tartásra javaslunk.

Ha gyerkőcös a család, akkor nem feltétlen javasolja a legtöbb szakértő a túl kicsi kutyákat. Hiszen törékenyebbek és gyakran nincs türelmük a gyerekekhez.

Emellett sokszor van az, hogy az ember (főleg a férfiak, bocsánat) cikinek érzi a sétát egy túl apró ölebbel. Szóval ezeket a fajtákat tudjuk ajánlani, ha inkább egy kicsit strammabb kutyát szeretnél.

Francia bulldog

Nos, a yorkie mellett talán még ez az a fajta, amit nem kell bemutatni. Hiszen annyira elterjedt kutyafajta lett már, hogy minden háztömbben van legalább egy belőle. Röfög, pukizik, horkol és borzasztó sok egészségügyi gondja van, a túltenyésztésnek köszönhetően. De őket így kell szeretni.

francia-bulldog

Sok kutya nem szereti a bulldog kutyákat, a fura kiadott hangjaik miatt. Pedig bohókásak, játékosak, csak rájuk kell hangolódni. A lakásban imádnak heverészni a napi séták után. 

A bulldog folyamatosan, erősen vedlik, így a Zooro kefe a legjobb barátod lesz otthon a porszívó mellett.

Kis münsterlandi vizsla

Ha szereted, ha van sütnivalója a kutyádnak? Nem zavar, ha éppen első pillantásra keveréknek nézik?
A kis münsterlandi vizslához nehezen fogsz hozzájutni, azonban nem fogod megbánni egy percet sem! Imád jönni-menni, szóval aktív családoknak ajánljuk! Szőre szinte öntisztuló, így gyakran nem kell fürdetned majd. Azonban hetente-kéthetente egyszer át kell fésülnöd, főleg a vedlési időszakban.

kis-munsterlandi-kutya
kép forrása : http://www.sabinemiddelhaufeshundundnatur.net/

Kutyaiskolában remekelni fog (mivel eredetileg vadászkutya), és az egészségére sem lesz panaszod, ha mellette teszed le a voksod!

Angol staffordshire bullterrier

Ha egy igazi okos, kedves izomagy minden vágyad, akkor őt kell választanod! Rövid szőrének gondozásával nem lesz sok gondod, azonban egész évben enyhén vedlik. Ez a kutya az a típus, hogy nagyon könnyen igazodik a gazdihoz. Hétköznap kevés séta, hétvégén nagy rohangálás? Príma!

Kutyákkal hajlamos a dominanciára, valamint elég vehemensen tud játszani, ezzel nem árt tisztában lenned. Azonban a gyerkőcök legnagyobb haverja lesz a környéken, mivel imád velük tartani a mókában! Igényli a foglalkozást, gyömöszölést minden nap!

staffordshire-bull-terrier-

Ha kis helyen tartható sztafi utánzatot keresel, benne megtalálod! És ráadásul a szomszédok sem fognak tőle rettegni, mert nagyon édes mosolya van ennek a kutyának!

Labradoodle

Hoztunk nektek a felhozatalba egy kis különlegességet. Ugyanis a labradoodle még nem hivatalos fajta, legalábbis az FCI szerint. Vannak már más országbeli törzskönyves ausztráliai labradoodle-k, amelyek kinézete egységes. Eredetileg a labrador és az uszkár keresztezéséből alakult ki ez a fajta.

Azonban alaposan nézd meg, honnan hozod a leendő pajtásod. Ha nem tenyésztőtől hozod el, akkor egy első vagy másod generációs keveréked van lényegében. Akiknek a külseje még nem egységes. Azaz az alomban lesz szálkás szőrű, egyenes, göndör. Lesz, amelyiknek hullik a szőre, van amelyik teljesen uszkár szerű lesz. Egyik 10 kiló, vagy talán 20 kiló is.

labradoodle

A rendes, ausztráliai labradoodle azonban a 10-13 kg között mozog, szőre nem hullik. (hipoallergén) Rendszeresen kozmetikára szorul, és otthon is bőszen kell fésülgetni.

Nagyon csendes, gyerekbarát kutya, aki terápiás kutyának is megfelelő lehet.

Áruk nagyon borsos, mivel még ritkaságnak számítanak.

Nagytestű lakásban tartható kutyák, akikkel könnyen együtt lehet élni

Magyar agár /Angol agár

Nos, tudom, hogy ez hihetetlen első olvasatra.  Azonban ebben a roppant izmos, nagy, hihetetlen gyorsulásra képest testben, egy igazi lusta „dög” lakozik. Aki fázós, hisztis és néha úgy kell kikönyörögni rossz időben a kanapéról egy pisiszünetre.

agar

Bár a túl apró lakásokban lehet némi logisztikai probléma a nagy termete miatt, ő azonban abszolúte egy lakáskutya. Néha a nagy csóválás vagy játék közben leverhet ugyan ezt-azt a dohányzó asztalról. Kukázására is néha hajlamos lehet a lakásban, de egyébként egy tündérbogyók.

Hétvégente egy nagy futás, utána ő boldogan heverészik neked az ágyadon. Egész évben, enyhén vedlik ő is, de szőrének gondozása nem sok időt igényel. Elég egy gumis kesztyű.

Staffordshire terrier

Ezt a fajtát sok tévhit övezi. Tény, hogy régen harcoltatásra használták, így elég erős bennük még mindig a dominancia a többi kutyával szemben, sok esetben. Azonban emberrel szemben igazi fázós popsijú tündérbogyók.

stafforshire-terrier

Imádják a puha fekhelyeket, és ha a hőnimádott gazdi közelében lehetnek. Gyerekekhez is irtó sok türelmük van, persze azért szülői felügyelet mindig legyen a játék során.

Miután nagyon erős, és makacs is tud lenni, így elsőkutyásoknak, gyenge kezűeknek nem ajánlott fajta.

Egész évben, enyhén vedlik, így szőrének gondozása nem sok időt igényel szintén.

Magyar vizsla

Ő szintén egy kicsit kilóg a sorból. Ugyanis sokkal aktívabb, mint amit elvileg lakásban tartható kutyát ajánlanánk. Azonban nagyon eszes, szőre könnyen gondozható, és imád a gazdival lenni, ami miatt mégis felkerült a listánkra. Ezen felül nagyon fázós ő is, kész kínzás számára az udvaron töltött tél.

Hétvégente vele is kötelező a nagy túra, rohangálás, de hétköznap beéri a napi 3x nagyobb sétával. Persze kutyasuli kötelező! Ugyanis mivel vadászkutya, van sütnivalója rendesen! És ha nem kötöd le az agyát, akkor bizony rongálásra hajlamos lehet.

vizsla

Összességében ennyi a titok a lakás kutyák esetén: közepes mennyiségű mozgás, trükkök, feladatok hétköznap, hétvégén pedig minél többet lenni velük a szabadban.

Jó megoldás otthonra a Lickimat, a jutalomfalat elrejtős játék is a lefoglaláshoz.

Előbb utóbb olyan szinten megszokod azt, hogy veled van folyamatosan, hogy komoly hiányérzet jelentkezik, egy két nap külön töltött időnél. Hiszen így már ő is a család részévé válik, akiről gondoskodni kell.

Saját magamról tudom, hogy a napi rendemet mindig úgy alakítom, hogy a kis kutyámat le tudjam vinni, a szükségleteinek elvégzésére. Igen, ez így van nyaralás, kirándulások stb. alkalmával is. Nincs több hétvégén 11 óráig ágyban fetrengés, mert a kutyát le kell vinni. Nincs több spontán egy napos kiruccanás, hiszen a kutya felügyeletét meg kell oldani.

Emellett észre fogod venni, hogy nyaralás tervezésekor nem azon leszel, hogy melyik panzióba vagy rokonhoz passzold le a kutyád. Hanem a kutyabarát szállodákat fogod vadászni a neten. És szerintünk ez így is van rendben, ez a legjobb választás!

Emellett nem tudunk szó nélkül elmenni amellett, hogy nagyon pártoljuk a keverék kutyusok örökbefogadását. Igazi kincsre lelhetsz köztük, és így két életet is megmentesz! Egyét, aki hozzád kerül, és egy másikét, aki az ő felszabadult helyére!

Ha bármilyen kérdésed merülne fel akár a lakásban tartható kutyák témájában, vagy bármi másban, a Petguru csapatát keresd bátran!

Tetszett a cikk? Oszd meg:

A hozzászólás beküldésével efogadod az adatvédelmi irányelveinket és a Hozzászólási szabályzatot.

Még több blog

TOVÁBBI CÍMKÉK

NÉPSZERŰ ÍRÁSOK

KORÁBBI CIKKEK

Petguru
közösség

Gyere, csatlakozz
Te is az állat-bolondokhoz!

Csatlakozom

Figyelmedbe ajánljuk

Whiskas száraz macskatáp Junior csirke
 • Kiszerelés: 300g - 14kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
651 Ft - 12.299 Ft Részletes adatlap »
Royal Canin Sterilised
 • Kiszerelés: 400g - 10kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
1.776 Ft - 24.921 Ft Részletes adatlap »
Panzi FitActive Regular Beef
 • Kiszerelés: 4kg - 30kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
4.743 Ft - 26.998 Ft Részletes adatlap »
N&D Dog Grain Free bárány&áfonya sütőtökkel adult medium/maxi kutyatáp
 • Kiszerelés: 2.5kg - 24kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
9.980 Ft - 52.746 Ft Részletes adatlap »
Happy Dog NaturCroq Lamm/Reis (Bárány & Rizs) kutyatáp
 • Kiszerelés: 1kg - 30kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
1.745 Ft - 26.490 Ft Részletes adatlap »
Happy Cat Adult Light
 • Kiszerelés: 300g - 10kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
1.196 Ft - 17.991 Ft Részletes adatlap »
Gemon Barany+Rizs 20 kg kutyatáp
 • Kiszerelés: 20kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
18.980 Ft Részletes adatlap »
Frontline Combo Macska 1x
 • Kiszerelés: Ismeretlen
 • Raktáron: Elérhető
 • Értékelés: (0)
2.590 Ft Részletes adatlap »
Felix Fantastic Halas Válogatás Aszpikban 12x85 g
 • Kiszerelés: Ismeretlen
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
2.190 Ft Részletes adatlap »
Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice kutyatáp
 • Kiszerelés: 1kg - 24kg
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
2.219 Ft - 38.960 Ft Részletes adatlap »
Aniflexi + csúcs ízületvédő kutyáknak
 • Kiszerelés: 150g - 500g
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
8.590 Ft - 20.980 Ft Részletes adatlap »

Ezeket olvastad már?

Kiscica etetése - avagy a tejcsikén kívül is van élet
MACSKA MAGAZIN

Kiscica etetése - avagy a tejcsikén kívül is van élet

Ha már lelkiekben felkészültél egy ördögfióka befogadására, cikkünkből megtudhatod, hogy lesz erős és egészséges. Az első hetek

Elolvasom
A mexikói axolotl – az érdekes akvárium lakó
AKVARISZTIKA MAGAZIN

A mexikói axolotl – az érdekes akvárium lakó

Mosolygós szájával és lehetetlen testalkatával könnyen elvarázsolja az embert az axolotl.  Azonban nem minden lakásban érzi jól magát

Elolvasom
Szumátrai díszmárna
AKVARISZTIKA MAGAZIN

Szumátrai díszmárna

A szumátrai díszmárna, tudományos nevén barbus tetrazona, vagy puntigrus tetrazona meglepő módon Ázsia, azon belül is Szumátra és Borneó

Elolvasom
Petguru logo