Legjobb macskaalom? Létezik ilyen?

Lakáscica gazdik figyelem! Itt a nagy Petguru macskaalom teszt!

Akinek egy vagy több cicája van tudja, hogy a macska alom kérdése nem bagatellizálható el. A piacon rengeteg féle termék kapható. És az ember feje csak kapkod jobbra balra a kínálat láttán. Nézzük melyik márkák tartoznak a legjobb macskaalom fajták közé.

Szeretnénk, ha kis betekintést kapnál a cica alom világba. Természetesen elmondjuk, hogy ez egy szubjektív teszt. Tehát csak 5 cica gazdi összesen 11 cicája tapasztalatán alapul. A munkatársaink és barátaink közül kerültek ki a tesztalanyok. A részvétel feltétele csupán csak annyi volt, hogy a gazdik már egy vagy több fajtát kipróbáltak a három alomtípusból.

Nézzük meg közelebbről az alomtípusokat, majd jöjjön az értékelés! Azaz melyik a legjobb macskaalom

Csomósodó macskaalom

csomosodo-macskaalom

Az alom vizelettel érintkezve, valamint folyékony és szilárd ürülék esetén csomósodni kezd. Ezek a csomók alomlapáttal könnyedén eltávolíthatók. Az eltávolított csomókat a szemetesbe dobhatóak, esetenként komposztálhatóak. Az almot típustól függően 20-30 nap után kell cserélni. Van natúr és illatos változat is.

Top 3 Petguru kedvenc:

Az egyik legjobb, csomósodó és komposztolásra is alkalmas alom fajta a Repeta növényi alom.
A mi személyes kedvencünk a babapúder illatú Biokat”s Classic Fresh 3in1 változata.
Ha pedig a pénztárcabarát megoldást keresed, akkor a hazai gyártású Cirmi macskaalom lesz a nyerő nálad.

Nem csomósodó macskaalom

Ezek lehetnek kőzet, szilika gél, cellulóz alapúak. A leggyakoribb természetesen a kőzet alapú. Magába szívja a nedvességet, és jó esetben a szagok nagy részét is. A “nagydolgot” illik naponta eltávolítani, és 7-10 naponta az egész almot kidobni a szemetesbe / komposztálni típustól függően. Illatmentes és illatosított változatok is vannak belőle.

A macskaalom komposztálása természetesen panellakásban nehezen megoldható, de ha van lent egy zöld hulladék gyűjtő, oda is elhelyezheted.

Top 3 Petguru kedvenc:

A mi egyik kedvencünk a Petgurun a nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkező Biolux macskaalom.
Az illatokért rajongó cicák számára is van ám egy változatunk: a Sanicat Aloe vera-s macskaalma!
Ha pedig a toalettbe dobható cica almokat szereted, akkor válaszd a Sanicat cellulóz alapú cica almát!

Szilikonos macskaalom -szilikát macskaalom

Szilícium kristályokból szintetikusan elállított alom szuper szag és nedvesség megkötő képességgel. Egyik előnye, hogy az akár 10 kilós kőzet alapú almokkal ellentétben nagyon könnyű. Illatos változatban is előfordul szintén. A legvitatottabb alom féle. Valaki vagy imádja, vagy utálja. Bár drágább a többi alomnál, hosszabb ideig elég, mint a másik két fajta.

szilikat-macskaalom

A szilikon macskaalom termékek között is van olyan, amely csomósodik némiképpen. Persze nem szabad összehasonlítani egy kőzet alapúval, de igenis létezik csomósodó szilikonos macskaalom.


Top 3 Petguru kedvenc:

A kategória, azaz a szilikátos macskaalom típusok között az egyik legkedveltebb termékünk a Kingstar szilikonos alma. És bár tény, hogy ez nem egy olcsó szilikonos alom, de nagyon jól működik, és rendkívül gazdaságos. Ha pedig a cicád szereti az illatos macskaalmot, akkor pedig a vérnarancsos Kingstar almot teszteljétek le, mi imádjuk az illatát!
Ha pedig ebből a kategóriából az pénztárcabarát illatosított macskaalom féle érdekel, akkor ajánlom a zöld almás Repeta szilikonos almot a számodra.

És most lássuk az igazi, vérbeli gazdik macskaalom vélemények listáját:

Csomósodó macskaalom

Ibolya :Nekem ez is 3/5, mert nehéz volt a tálca aljáról felszedi, a szagokat egész jól zárta. Elég poros volt, amit próbáltam, illetve a vártnál kevésbé csomósodott.

Maja :Csakis a csomósodós 5/5. Szag nincs, por nincs. Nekem a legjobb csomósodó macskaalom a Biokat’s Bianco Fresh Extra Alom -ja.

Andi :A csomósodó 4/5 nekünk nem a poros-aprószemű de nem is a nagyon nagy szemű jött be, macska válogatja. Meg kell találni a márkát, amelynél egybe ki lehet szedni a csomókat. Nem büdös, takarékos. Az illatosított macska alom félébe nem mennek bele az enyémek.

Melinda :5/5 nálam, mert egyszerűbb és könnyebb kivenni a végtermékeket. Jó a szagmegkötése és nem is porozódik. Az én cicám a nagy köveset szereti. Ilyen például a Biokat’s Natural Classic terméke. Ez nem illatos macskaalom.

Éva :5/5: hosszú évek óta csak ilyet használok, több márkát próbáltam, de egy volt olyan, ami tökéletes. Finom szeműt, púder illatos macskaalom típust a macska nagyon szereti, és mi is. A Tökéletes illatosított macska alom számunkra!!

Összpontszám: 17/25

legjobb-macskaalom

Nem csomós macskaalom

Ibolya :A nem csomósodó nálam 3/5. A szagokat nem igazán szívta fel, és nem túl gazdaságos. Kissé poros is volt. Kedvező az ára viszont.

Maja : 4 cica mellett nem gazdaságos a nem csomósodós. Így ha a legjobb macskaalom tippek érdekelnek, én nem ezt ajánlom. 3/5

Andi :A nem csomósodó 2/5, mert a tálca alján van a pisi, ázik, büdös és emellett egyáltalán nem takarékos.

Melinda:Nem szerettük, nehéz volt takarítani. Nagyon leragadt a tálcába. Egész jól megkötötte a szagokat és olcsóbb a többinél. 3/5 nálam.

Éva :2/5: nem szeretem, mert átázik, az alomtálca aljáig, nem jó takarítani, és erősebb szaga is van, mint ami számomra elfogadható.

Összpontszám: 13/25

Szilikonos macskaalom

Ibolya :Szilikonos 4,5 /5, azért nem 5 mert eléggé szemetel, könnyen széthordják az alomból. Lehet komposztálni, ami jó. Szagokat és a nedvességet is nagyon jól zárja. Cicák is szeretik. Emellett a szilikonos macskaalom nagy kiszerelés esetén nagyon gazdaságos. És hogy melyik a legjobb szilikonos macskaalom? Nekünk a Kingstar vált be!

Maja :Nekem a szilikonos 2/5, cicáim nem voltak hajlandóak elfogadni. A kicsi csak játszik a darabokkal

Andi: Szilikon 3/ 5 a tesóm cicái szeretik, nekünk bele se mentek, szag nem volt, de nem szerették

Melinda 1/5, nekünk nagyon nem jött be. Nem szeretett belemenni, túl mű volt neki. Illatot jól zárt viszont.

Éva 1/5: nem vált be, egyáltalán, macska és nyúl alá is próbáltam, rettegtek tőle, ropogó hangja van, és nem is szívja úgy a nedvességet, mint a hagyományos alom. Én messziről kerülöm.

Összpontszám: 11,5/25 a szilikonos macskaalom vélemény elég megosztó lett. A petgurun a macskaalom szilikát kategóriát ide kattintva találod.

macskaalom

Mint láthatjátok, a csoport eléggé megoszlott, mégis a csomósodó macska alom győzött ebben a kis versengésben. Természetesen nagyon sok mindentől függ, hogy kinek melyik macska alom jön be. Valaki egy alsóbb árkategóriás nem csomósodóval is teljesen elégedett, valaki pedig a legdrágább illatosított szilikonosra esküszik.

Próbáljatok ki többfélét, és biztosan megtaláljátok a kedvenceteket! Hamarosan hozunk nektek tesztet a legjobb macskatáp ,legjobb macskaeledel márkákról! Hiszen jól tudjuk, hogy a gondos gazdik számára fontos kérdés az hogy melyik a legjobb macskaeledel. Azaz nem mindegy mi kerül a pocakba!

Tetszett a cikk? Oszd meg:

A hozzászólás beküldésével efogadod az adatvédelmi irányelveinket és a Hozzászólási szabályzatot.

Még több blog

TOVÁBBI CÍMKÉK

NÉPSZERŰ ÍRÁSOK

KORÁBBI CIKKEK

Petguru
közösség

Gyere, csatlakozz
Te is az állat-bolondokhoz!

Csatlakozom

Figyelmedbe ajánljuk

Vetbed Csúszásmentes, Ízületkímélő Kutyafekhely Bordó
 • Kiszerelés: 1kg - 2kg
 • Raktáron: Elérhető
 • Értékelés: (0)
5.390 Ft - 15.990 Ft Részletes adatlap »
Trixie Szállítótáska Ryan
 • Kiszerelés: 1.28kg - 1.28kg
 • Raktáron: Elérhető
 • Értékelés: (0)
10.142 Ft - 10.955 Ft Részletes adatlap »
Panzi Vegyszer Teszt pH
 • Kiszerelés: Ismeretlen
 • Raktáron: Raktáron
 • Értékelés: (0)
980 Ft Részletes adatlap »
Canvit Biotin 25kg alatt
 • Kiszerelés: 100g - 250g
 • Raktáron: Elérhető
 • Értékelés: (0)
2.033 Ft - 2.895 Ft Részletes adatlap »

Ezeket olvastad már?

Az angol bulldog - A bumfordi szeretetbomba
KUTYA MAGAZIN

Az angol bulldog - A bumfordi szeretetbomba

A nehézsúlyú ex-törpebirkózó átalakulása egy kedves kanapélakó bébicsősszé.Íme egy újabb kutyafajta, aki a nem éppen megkapó sz

Elolvasom
Bengáli macska - A vadonból egyenesen a kanapéra?
MACSKA MAGAZIN

Bengáli macska - A vadonból egyenesen a kanapéra?

Ismerjük meg közelebbről ezt az egzotikus szépségű macskát, aki csak külsejében hasonlít egy vad cicára.A macskabarátok egyik nagy ke

Elolvasom
Vörös fantomlazac
AKVARISZTIKA MAGAZIN

Vörös fantomlazac

A pontylazacok családjának egy újabb apró képviselője.A fantomlazac csapat egyik oszlopos tagja Dél-Amerika sötétebb, lassabb sodrású

Elolvasom
Petguru logo